Recept ABC sorozatunk az ízek világába kalaúzol el bennünket. Szeretnénk egy új színt vinni a webáruházak világába. Szeretnénk, ha nálunk nem csak termékeket, hanem ötleteket is szerezhetnének kedves látogatóink. A Chefünk ajánlata egy új sorozat, mely minden 2-4 hétben jelentkezik, egy-egy igazán finom, ínycsiklandozó recepptel.
Ezúttal a középpontban a Gnocchi van.
MEDVEHAGYMÁS-FENYŐMAGOS GNOCCHI
Hozzávalók (4 személyre):
- medvehagyma 1 nagy csokor (vagy mirelit megfelelő mennyiségben, kb 10dkg)
- gnocchi:80-100dkg (Carlo Crivellin száraz gnocchi)
- fenyőmag: 40g (Kalifa)
- fokhagyma: 2 gerezd
- Debic culinaria tejszin: 8 dl tejszín
- oliva olaj: 1dl
- só,bors: ízlés szerint
- fehérbor:1 dl
- füstölt gomolya:40 dkg (10dkg-s darabokra szeletelve)
Elkészítés:
Közepes erősségen olíva olajat hevítünk egy nagyobb, mélyebb serpenyőben. Beletesszük a gnocchit és a fenyőmagot. Összepirítjuk.
Ha aranybarna ráöntjük a fehérbort (felcsapó gőzre figyeljünk!). Felöntjük 2 dl zöldség alaplével (helyettesíthetjük vízzel, ez esetben bátrabban fűszerezzünk a sóval, borssal).
Beletesszük a reszelt fokhagymát és felöntjük Culinaria tejszínnel. Folyamatosan figyelve, rázogatva a mártásában készre főzzük a gnocchit.
Ha már majdnem kész, beletesszük a megmosott felcsíkozott medvehagymát és egy perc hőkezelést adunk neki (azaz összerottyantjuk).
Amíg készül a gnocci egy másik serpenyőbe elkészítjük a füstölt gomolyát. Olíva olajat hevíthetünk és a nagyjából 10dkg-s darabokra vágott sajt mindkét oldalát aranybarmára pirítjuk.
"Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok mindenkinek!"