Recept ABC - Chefünk ajánlata

Medvehagymás-fenyőmagos gnocchi grillezett füstölt gomolya sajttal

2020.05.02 15:25
Cheftropolis
Medvehagymás-fenyőmagos gnocchi grillezett füstölt gomolya sajttal

Recept ABC sorozatunk az ízek világába kalaúzol el bennünket. Szeretnénk egy új színt vinni a webáruházak világába. Szeretnénk, ha nálunk nem csak termékeket, hanem ötleteket is szerezhetnének kedves látogatóink. A Chefünk ajánlata egy új sorozat, mely minden 2-4 hétben jelentkezik, egy-egy igazán finom, ínycsiklandozó recepptel.

Ezúttal a középpontban a Gnocchi van.

MEDVEHAGYMÁS-FENYŐMAGOS GNOCCHI

Hozzávalók (4 személyre):

  • medvehagyma 1 nagy csokor (vagy mirelit megfelelő mennyiségben, kb 10dkg)
  • gnocchi:80-100dkg (Carlo Crivellin száraz gnocchi)
  • fenyőmag: 40g (Kalifa)
  • fokhagyma: 2 gerezd
  • Debic culinaria tejszin: 8 dl tejszín
  • oliva olaj: 1dl
  • só,bors: ízlés szerint
  • fehérbor:1 dl
  • füstölt gomolya:40 dkg (10dkg-s darabokra szeletelve)

Elkészítés: 

Közepes erősségen olíva olajat hevítünk egy nagyobb, mélyebb serpenyőben. Beletesszük a gnocchit és a fenyőmagot. Összepirítjuk. 

Ha aranybarna ráöntjük a fehérbort (felcsapó gőzre figyeljünk!). Felöntjük 2 dl zöldség alaplével (helyettesíthetjük vízzel, ez esetben bátrabban fűszerezzünk a sóval, borssal). 

Beletesszük a reszelt fokhagymát és felöntjük Culinaria tejszínnel. Folyamatosan figyelve, rázogatva a mártásában készre főzzük a gnocchit. 

Ha már majdnem kész, beletesszük a megmosott felcsíkozott medvehagymát  és egy perc hőkezelést adunk neki (azaz összerottyantjuk).   

Amíg készül a gnocci egy másik serpenyőbe elkészítjük a füstölt gomolyát. Olíva olajat hevíthetünk és a nagyjából 10dkg-s darabokra vágott sajt mindkét oldalát aranybarmára pirítjuk. 

 

"Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok mindenkinek!"